“17 Kasım Dünya Prematüre Günü” Etkinliği

Hemşirelik Bölümü olarak “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” kapsamında 17 Kasım 2021 tarihinde Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlenmiştir.

Etkinlik kapsamında açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ferdi BAŞKURT yaparak etkinliğe başlanmıştır. “Preterm Doğumlar ve Doğum Sonrası İzlem”, “Preterm Doğum Yapan Annelerin Yaşadıkları Sorunlar”, “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Bireyselleştirilmiş Destekleyici Gelişimsel Bakım Uygulamaları” , "Prematüre Bebeklerde Görülebilecek Emme Sorunları ve Bağışıklama”, “Prematüre Bebek Annesi Olmak”, "Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Girişimsel İşlemlerde Uygulanan Non-farmakolojik Yöntemler”, “Premetüre Bebeklerde Fizyoterapi” ve "Prematüre Bebeklerde Taburculuk Eğitimi" gibi konuları değerli hocalarımız ele almıştır.

“Preterm Doğumlar ve Doğum Sonrası İzlem” konulu sunumu Isparta Şehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Uzman Dr. Erdem Elvan YILDIZ gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile Prematüre konusu üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Preterm Doğum Yapan Annelerin Yaşadıkları Sorunlar” konulu sunumu Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Emel TAŞÇI DURAN gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile prematüre bebek sahibi annelerin yaşadıkları sorunlar üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Bireyselleştirilmiş Destekleyici Gelişimsel Bakım Uygulamaları” konulu sunumu Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül İŞLER DALGIÇ gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile bireyselleştirimiş destekleyici gelişimsel bakım uygulamaları üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Prematüre Bebek Annesi Olmak” konulu sunumu Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Dr. Yasemin DEMİR AVCI gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile prematüre bebek sahibi bir annenin yaşadığı deneyimler üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Prematüre Bebeklerde Fizyoterapi” konulu sunumu Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet DURAY gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile prematüre bebeklerde uygulanabilecek fizyoterapi üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Prematüre Bebeklerde Görülebilecek Emme Sorunları ve Bağışıklama” konulu sunumu Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Emzirme Hemşiresi Sultan YILDIRIM gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile prematüre bebeklerde görülebilecek emme sorunları ve aşılanma üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Girişimsel İşlemlerde Uygulanan Non-farmakolojik Yöntemler” konulu sunumu Isparta Şehir Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği Hemşire Nazmiye YİRİK gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile prematüre bebeklerde uygulanan non-farmakolojik yöntemler üzerinde farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

“Prematüre Bebeklerde Taburculuk Eğitimi” konulu sunumu ise Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şerife TUTAR gerçekleştirmiştir. Değerli bilgileri ile prematüre bebeklerde taburculuk konusunda farkındalık kazanılmasına katkı sağlamıştır.

Yayın Tarihi: 22/11/2021
Okunma Sayısı: 530