12 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlandı

Florance Nigtingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşirelik Haftası bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Isparta Şehir Hastanesi işbirliği ile kutlandı.

Etkinlik Türk Kızılayı Isparta Şubesi Kadın Kolları üyelerinin tüm hemşirelere, yöneticilere ve hemşire akademisyenlere Hemşirelik Haftalarını kutlayarak çiçekler takdim etmesi ile başladı. 

Dünya hemşirelerini temsil eden, Uluslar arası Hemşireler Konseyi ( ICN-International Concil of Nursing) her yıl olduğu gibi bu yılda tek ses olmak için bir tema belirlemiştir.  Dünya Hemşirelerinin 2019 yılı teması“ Hemşireler; herkes için sağlık hedefine ulaşmada öcü bir ses” olarak açıklanmış ve Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Isparta Şehir Hastanesi işbirliği ile Florance Nigtingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşirelik Haftası bu tema çerçevesinde kutlanmıştır.

Bu programda; Isparta Şehir Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek  SEVER Sağlık bilimleri fakülte hemşirelik bölümü ile hazırlanan programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güzel projelerde birlikte çalışmak arzusunda olduklarını belirten Sever tüm hemşirelerin 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını tebrik ettiğini belirtti.

Isparta Şehir Hastanesi ile yapılan bu etkinlikten memnuniyetini dile getiren Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işıl KALAYCI, bu verimli işbirliğinin devam etmesi yönünde çaba harcayacaklarını dile getirdi.

Daha sonra konuşmalarını yapan Başhekim F. Ruşen KESKİN hemşire adaylarının en kısa sürede mesai arkadaşı olarak görmek istediklerini belirterek programa katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Isparta Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen etkinlikte SBF Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tangül AYTUR ÖZEN ICN’nin belirlemiş olduğu tema kapsamında ile ilgili konuşmasında “Hemşireler, en güvenilir ve saygın bir mesleğin üyesidirler.  Tüm dünya’da karşılaşılan çoklu sağlık sorunlarının ele alınmasında çok önemli rollere sahiptirler. Herkes için sağlık hedefine ulaşmada öcü bir ses olmak, hükümetlerle, topluluk liderleriyle, politika yapıcılar ve yatırımcılarla konuşmak demektir. Öncü ses olabilmek için; hemşireliğin hemşireliğe bırakılması, hemşirelik eğitiminin hemşirelik meslek üyelerine bırakılması, yasalarla tanınmış hemşire kadrolarına görev, yetki ve sorumluluklarının diğer sağlık çalışanlarına verilmemesi, istihdam ve özlük hakları gibi temel gereksinimlerimizin karşılanması gerekmektedir. ” diyerek “Değer Temelli Bakımın” hemşireliğin görünür kılınmasında önemli olduğunu, öncü ses olmak için önce görünür olmak gerektiğinin altını çizdi ve hemşirelik tarihinde öncü ses örneklerini öğrencilerinin drama etkinlikleriyle interaktif şekilde gerçekleştirdi. Öğrenciler, Diş Hekimliği Hemşirelik Hizmetlerinin Hemşirelik müzesinde sergilenen giysileri giyerek yaptıkları gösteri büyük ilgi gördü.

Etkinliğin Sonunda  Katılımcılara, 25 yıl ve üstü hizmet yılı bulunan hemşirelere ve sağlık çalışanlarına verilen teşekkür belgeleri ile program sonlandırıldı.

Yayın Tarihi: 24/05/2019
Okunma Sayısı: 1521