Program Kalite Çalışmaları

Bölüm Bilgileri
Toplumu oluşturan bireylerin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayarak multidisipliner bir yaklaşım ile yaşam kalitesinin artırılması, sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla, uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, evrensel düşünce ve değerlere sahip nitelikli diyetisyen yetiştirmek; öğrencilerin teorik bilgilerini saha deneyimleri ile pekiştirmelerini sağlamak, araştırma projelerine aktif katılımı teşvik etmek, bilimdeki son gelişmeleri takip eden ve yenilikçi teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır.

Beslenme ve Diyetetik alanında yetiştirdiği donanımlı mezunlarının mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla mezun takip sistemlerini aktif tutan, öğrencilerinin liderlik ve araştırma becerilerini güçlendiren, yaptığı bilimsel çalışmaları ve yürüttüğü danışmanlık hizmetleri ile ülkemizce ve Dünya genelinde tanınan, tercih edilen, örnek ve lider bir eğitim kurumu olmak, toplum sağlığının gelişimine katkı sağlayacak araştırma ve yayın yapmaktİçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü organizasyon şeması için tıklayınız. 

1. Toplumu oluşturan bireylerin yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayarak multidisipliner bir yaklaşım ile yaşam kalitesinin arttırılmasını, sağlığının korunmasını, iyileştirilmesini ve geliştirilmesini sağlayan,
2. Öğrenim ve meslek hayatı boyunca karşılaştığı sorunları belirleme ve çözme yetkinliğine sahip,
3. Alanda ulusal ve uluslararası düzeyde kendini ifade edebilen,
4. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle etik değerlere sahip bilimsel gelişmeleri takip eden diyetisyen yetiştirmektir.

Bölüm öğretim görevlisi ve elemanlarının yetki, görev ve sorumlulukları için tıklayınız. 

İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

İç paydaşlar
Akademik üst yönetim
Bölüm akademik personeli
Arkeoloji öğrencileri
Dış paydaşlar 

Mezunlar
Çeşitli kamu ve özel kurumlarda çalışan diyetisyenler
Diğer üniversitelerde çalışan diyetisyenler
Türkiye Diyetisyenler Derneği

SDÜ Kalite Güvence Sistemi Karar Ağacı Modeli için tıklayınız.
İş Akış Şemaları
İş Takvimi
Koodinatörlükler/Komisyonlar/Temsilciler
Doç. Dr. Aliye KUYUMCU

Dr. Öğr.Üyesi Hatice BAYGUT

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan)
Doç. Dr. Aliye KUYUCU 
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI 

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan) 
Doç. Dr. Aliye KUYUCU 
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI 

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan) 
Doç. Dr. Aliye KUYUCU 
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI 

Doç. Dr. Aliye KUYUCU

Doç. Dr. Aliye KUYUCU (Başkan) 
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK 
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ 

Doç. Dr. Gülçin ŞATIR (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

‍‍

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan)
Doç. Dr. Aliye KUYUMCU
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Doç. Dr. Gülçin ŞATIR (Başkan)
Dr. Öğr.Üyesi Hatice BAYGUT
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

‍‍

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

Prof. Dr. Nurgül ŞENOL (Başkan)
Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ
Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI
Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

Doç. Dr. Gülçin ŞATIR

Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

 

Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ 

1. SINIF

Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI

Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Rabia Yaren GÜNEŞ

Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

 

Toplantı Tutanakları
İçerik metinlerini buraya yazabilirsiniz.

1. SINIF 2024-2025 Güz Dönemi Toplantı Tutanağı
2. SINIF  
3. SINIF  
4. SINIF   

‍Toplumsal Katkı Faaliyetleri
ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ 

ÖNERİ/

GEREKÇE

FAALİYET KANIT
2024

Doç. Dr. Aliye KUYUMCU

Arş. Gör. Dr. Müberra YILDIZ

Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI

Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK

3. Uluslararası/6. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi (INHSC 2024) kapsamında katılımcılara beslenme ile ilgili bilgi ve ardından atölye uygulamasını içeren bir oturum yapılması  Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası/6. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi (INHSC2024), 19-21 Aralık 2024 tarihlerinde SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Fakülte Dersliklerinde gerçekleştiriliştir. Bölümümüz bu kapsamda  “Lezzet ve Denge: Mutluluk Atölyesi ile İyi Yaşam Buluşması” başlığıyla Doç. Dr. Aliye Kuyumcu’nun moderatörlüğünde bir workshop etkinliği gerçekleştirmiştir. Bu oturumda katılımcılara önce teorik olarak "Popüler Diyetler: Trendler, Faydalar ve Gerçekler" ve "Diyet ve Atıştırmalık: Sağlıklı Seçimlerin Gücü" sunumları yapılmış ve güncel olarak beslenme konusunda medyada yer alan sorulara cevaplar sağlanmaya yardımcı olunmuştur. Daha sonra katılımcılar ile  “Rafine Şekersiz Mutluluk Atölyesi” adlı uygulama gerçekleştirilerek şeker içermeyen atıştırmalık tarifeleri hazırlanmış ve tüm tarifler hakkında bilgi sağlanmıştır. 
KANIT
2024

Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI

 

Arş. Gör. Dr. Elif ÇELİK 

Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilere yönelik eğitim gerçekleştirilmesi ve poster oluşturulması FAO tarafından belirlenen Dünya Gıda Günü kapsamında birinci sınıf öğrencilerinin sürdürülebilirlik ve gıda hakkı kapsamında bilgi sahibi olması amacıyla eğitim gerçekleştirildi. Ayrıca tüm sağlık bilimleri öğrencilerini ve personeli bilgilendirmek amacıyla poster hazırlanmıştır. Beslenme ve Diyetetik Bölümüyle ilişkili günlerde instagram sayfasından ve web sayfasından paylaşımlar yapılmaktadır. 

KANIT (Eğitim, poster ve haber kanıtı) 

KANIT (Instagram sayfası)

2024

Arş. Gör. Dr. Hatice BÖLÜKBAŞI

İlköğretim öğrencilerine sağlıklı beslenme eğitimi  Arş. Gör. Dr. Hatice Bölükbaşı ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu eğitim, genç yaştaki öğrencilere sağlıklı yaşam bilincini kazandırmayı hedefledi. Bu tür etkinliklerle, çocukların erken yaşta sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemelerine yardımcı olarak, toplum sağlığını iyileştirmek amaçlanmaktadır. 

KANIT

2024 Dr. Öğr. Üyesi Hatice BAYGUT Çeşitli birim personellerine yönelik hizmet içi eğitim verilmesi Sağlıkta Kalite Standartları ve Hizmet İçi Eğitim faaliyetleri kapsamında Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yemekhane Hizmetleri Birimi personellerine yönelik Hastane Konferans Salonunda ‘El Yıkama Teknikleri’, ‘Besin ve Hijyen’, ‘Kişisel Hijyen’ konulu eğitimler verdi.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde ise Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı Merkez Mutfağı personeline yönelik Entegre Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde, ‘Besin ve Personel Hijyeni’ ve ‘Toplu Beslenme Sistemlerinde Standart Porsiyon Ölçüleri’ konuları hakkında bilgi verdi. Daha sonra üniversitemiz birimlerinin çay ocağı ve temizlik personelinden sorumlu personel, ‘Hijyen ve Sanitasyon’ eğitimi aldı.
KANIT
2024 Dr. Öğr. Üyesi Hatice BAYGUT Gıda Güvenliği ve Biyoterörizm Hizmet İçi Eğitimi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Gıda Güvenliği ve Biyoterörizm" eğitimi, Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Baygut tarafından verildi. Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanlığı Merkez Mutfağı personeline yönelik Entegre Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirilen eğitimde katılımcılar, edindikleri teorik bilgileri pratiğe döktü. KANIT
Raporlar

 

Akreditasyon Çalışmaları
 
Bölüm İyileştirme Çalışmaları
Sıra No Öneri Bölümü/Kaynak Öneri Tarihi Öneri/Gerekçe İyileştirme  İyileştirmenin yapıldığı tarih veya yıl
1

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ilk öğrencilerini 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde almaya başlamasıyla birlikte program çıktılarının belirlenmesi amaçlanmıştır. 

Kanıt 

2024 Program çıktılarının ve program hedeflerinin belirlenmesi

İç ve dış paydaşların görüşleri doğrultusunda 12 program çıktısı ve 4 program hedefi belirlenmiştir.

 

KANIT (Program Çıktısı ve Program hedefleri)

2024
2

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ilk öğrencilerini 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde almaya başlamasıyla birlikte müfredat oluşturulması planlanmıştır. 

Kanıt

2024 Ders müfredatının oluşturulması

Ders müfredatı “Beslenme ve Diyetetik Bölümü Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP)” kapsamında iç paydaş, dış paydaş ve akran görüşleri alınarak oluşturulmuştur.

KANIT (Paydaş görüşleri)

KANIT (Ders müfredatı)

2024
3

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ilk öğrencilerini 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde almaya başlamasıyla birlikte Ders Bilgi paketlerinin oluşturulması ve gelen yazılar doğrultusunda gerekli güncellemelerin yapılması olanlanmıştır. 

Kanıt 

Kanıt 

2024 Ders bilgi paketlerinin hazırlanması

Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün tüm dönemlerindeki dersler için ders bilgi paketleri, Personel Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “AKTS Ders Bilgi Paketi Eğitimi” takip edilerek ve yönergelere uygun olarak Türkçe ve İngilizce olarak oluşturulmuştur.

KANIT (Türkçe Ders Bilgi Paketleri)

KANIT (İngilizce Ders Bilgi Paketleri)

2024
4

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ilk öğrencilerini 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde almaya başlamasıyla birlikte program çıktılarının TYÇÇ ile ilişkilendirilmesi amaçlanmıştır. 

Kanıt

2024 Program çıktılarının TYÇÇ ile ilişkilendirilmesi

Program çıktıları TYÇÇ ile ilişkilendirilerek gerekli değerlendirme tamamlanmıştır.

KANIT

2024
5

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ilk öğrencilerini 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminde almaya başlamasıyla birlikte ve kurum tarafından düzenleme talebi gelmesi sonucunda misyon ve vizyonun güncellenme çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. 

Kanıt

Kanıt 

2024 Program misyon ve vizyon güncellemesi

Programın misyon ve vizyonu dış paydaş görüşleri doğrultusunda değerlendirilmiş ve öneriler doğrultusunda revize edilmiştir.

KANIT (Dış paydaş görüşleri)

KANIT (Mevcut Misyon ve Vizyon)

2024
6

Kurum Kalite Komisyonu tarafından gönderilen İngilizce ve Türkçe web sitelerinin oluşturulması veya güncellenmesi ile ilgili yazı doğrultusunda web sayfalarının düzenlenmesi planlanmıştır. 

Kanıt

2024 Bölüm web sitesinin güncellenmesi ve İngilizce web sitesi oluşturulması

Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün öğrenci alımına başlamasının ardından bölümün Türkçe ve İngilizce web siteleri oluşturuldu ve güncellendi. Web sitesi öğrencilere yönelik tüm bilgileri içeriyor ve sürekli güncelleniyor. Ayrıca öğrencilerle sürekli iletişimi sağlamak amacıyla bölümün Instagram hesabı açılmış ve aktif olarak kullanılmaktadır.
KANIT (Türkçe Bölümü web sitesi)

KANIT (İngilizce Bölümü web sitesi)

KANIT (Bölüm Instagram sayfası)

2024
7

Bölüm Başkanlığı ve Akreditasyon ve Bölüm Müfredat Güncelleme Komisyonu, kalite çalışmalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için “Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu”, “Klinik/Saha Uygulama Komisyonu” kurulmasına ve “Kalite Komisyonu ‘nda değişiklik yapılmasına karar verilmiştir. 

Kanıt

2024 Komitelere eklemeler ve değişiklikler

Toplantıda alınan karar doğrultusunda yeni komisyonlar kurulmuş ve gerekli değişiklikler yapılmıştır. Ayrıca ’Lisans Klinik/Saha Uygulama Yönergesi” ve “Bölüm Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” oluşturulma çalışmaları başlamıştır. 

 

KANIT (Komisyon değişiklik yazısı)

2024
8   2024 İç ve dış paydaş anketlerinin yapılması

Ölçme ve Değerlendirme Kurulu için ders değerlendirme anketlerinin oluşturulması amacıyla öğrencilere yönelik “SDÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü İç Paydaş (Öğrenci) Görüş Formu-1” oluşturuldu. Burada anketlerden alınan geri bildirimler doğrultusunda birinci dönem bölüm derslerinin değerlendirme anketleri oluşturulmuştur.
KANIT (İç Paydaş (Öğrenci) Görüş Formu-1)

KANIT (Anket değerlendirme formu)

KANIT (Ders değerlendirme anketleri)

2024
Diğer