Lisans Program Amaçları, Hedefleri ve Program Öğrenme Çıktıları
2. Öğrenim ve meslek hayatı boyunca karşılaştığı sorunları belirleme ve çözme yetkinliğine sahip,
3. Alanda ulusal ve uluslararası düzeyde kendini ifade edebilen,
4. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle etik değerlere sahip bilimsel gelişmeleri takip eden diyetisyen yetiştirmektir.
1. Beslenme ve Diyetetik eğitim programı kapsamında gerekli mesleki tüm bilgi ve beceriyi kavratmak ve uygulatmaktır.
2. Toplumun beslenme problemlerini tanımlama ve çözme becerisi kazandırmaktır.
3. Multidisipliner takım çalışması yapabilme ve sözlü/yazılı iletişim becerileri kazandırmaktır.
4. Mesleki bilgi ve beceriyi çağdaş, bilimsel gelişmelere uyarlayarak, yaşam boyu öğrenme davranışını kazandırmaktır.
5. Mesleki etik ve sorumluluk anlayışına sahip, sürdürülebilir beslenme ilkelerine bağlı kalarak hem insan hem de çevre sağlığını koruyan, araştırmacı ve yenilikçi diyetisyenler yetiştirmektir.
1. Beslenme ve diyetetik alanının gerektirdiği temel ve mesleki bilgi ve becerileri teorik ve uygulamalı olarak kullanır.
2. Öğrenim ve meslek hayatı boyunca karşılaştığı sorunları belirleme ve çözme yetkinliği kazanır.
3. Beslenme ve diyetetik alanında edinmiş olduğu bilgi ve tecrübelerini bireyin ve toplumun yaşam kalitesini korumak ve yükseltmek için kullanır.
4. Beslenme ve diyetetik alanında güncel bilgi ve teknolojik gelişmeleri takip ederek eğitim ve meslek hayatına entegre eder.
5. Beslenme ve diyetetik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kendini ifade edebilme ve iletişim kurma becerisi kazanır.
6. Kurumsal kalite anlayışını benimseyerek alanıyla ilişkili gelişmeleri takip eder.
7. Beslenme ve diyetetik alanında multidisipliner çalışma yaklaşımıyla araştırma, deney ve proje yürütme becerisi kazanır.
8. Mesleki etik ilkelerini benimseyerek bireye, topluma ve diğer meslek gruplarına sorumluklarının bilincinde davranır.
9. Beslenme durumunu saptayarak sağlıklı ve hasta bireylere uygun beslenme tedavisi yaklaşımını belirler ve uygular.
10. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kendini geliştirir.
11. Toplumun beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik besin ve beslenme politikalarına uygun olarak beslenme önerileri geliştirebilir.
12. Mesleki bilgi ve becerilerini toplumun değer ve kültürüne uygun olarak kullanır.
13. Türkçe'nin yansıra en az bir yabancı dil bilgisi, sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi kazanır.