Bölümümüz tarafından "Umut Işığı: Rehabilitasyonda Hayat Bulanlar" isimli proje ile Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret

Bölümümüz Öğr. Gör. Sema Soysal ve öğrencileri Yusuf Sarıgül, Sude Nur Pala, Tusem Ülker, Ayşe Karaman, Hüseyin Canıtez 14.03.2024 tarihinde "Umut Işığı: Rehabilitasyonda Hayat Bulanlar" isimli toplumsal sorumluluk ve katkı projeleri ile, Isparta Valiliği’nin “Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı” kapsamında 2018 yılında Uyuşturucu, Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) ile birlikte hayata geçirdiği Bağımlılık Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etmişlerdir.

Ziyaret sırasında, merkezin yönetici yardımcısı, merkezin sunduğu detoks ve rehabilitasyon programları, bireysel ve grup terapileri, aile terapileri, mesleki eğitim ve beceri geliştirme programları, psikolojik ve sosyal destek grupları hakkında bilgi vermiş ve rehabilitasyon merkezini öğrencilerimize tanıtmıştır. Ayrıca öğrencilerimiz, merkezde bulunan bir danışan ile bağımlılıkla mücadele edenlere umut ve ilham kaynağı olması, rehabilitasyon merkezlerinin önemini ve işlevini vurgulama, bağımlılık konusunda farkındalık yaratma ve toplumun bu konudaki önyargılarının kırılmasına yardımcı olmak amacıyla etik ilkeleri de göz önünde bulundurarak bir röportaj gerçekleştirmişlerdir. Öğrenciler, bireylerin bağımlılıklarının hayatlarını nasıl etkilediğini ve tedavi programına katıldıktan sonra nasıl bir değişim yaşadıklarını dinlemenin onlar için çok etkileyici bir deneyim olduğunu ifade ederek, bundan sonra merkezin daha çok bağımlı bireye yardımcı olabilmesi için  bireysel ve toplumsal destek sağlayacaklarını dile getirmişlerdir.

Yayın Tarihi: 18/03/2024
Okunma Sayısı: 31