12 Aralık 2019 Perşembe

Bölüm Hakkında

2163 defa okundu

Bölüm Hakkında

Diyetisyenler, en az 4 yıllık beslenme ve diyetetik lisans programını başarıyla tamamlayıp, “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” ve “Diyetisyen” unvanını alarak bu mesleği yapmaya ve uygulamaya hak kazanan sağlık profesyonelleridir. Diyetisyen; besini ve beslenmeyi en iyi şekilde bilen, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, yeterli ve dengeli beslenme konusunda toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, hastalık ve diğer özel durumlarda diğer tıbbi tedavilere uygun, tıbbi beslenme tedavisi programı planlayan, eğitim veren, uygulatan ve izleyen yetkili tek meslek grubudur. Hükümetlere, uluslararası kurumlara, endüstriye ve medyaya danışmanlık alanında liderdir. Beslenme ve diyetetik bölümünün amacı sağlığın korunması, iyileştirilmesi, toplumda yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yerleştirilmesi için bu alanda çalışmalar ve araştırmalar yürüterek toplumsal katkı sağlamaktır.

Çalışma Alanları

  • Kamu hastaneleri, özel hastaneler, özel diyet poliklinikleri, sağlık merkezleri, diyaliz üniteleri gibi tedavi kurumları
  • Toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri gibi toplu beslenme sistemleri
  • Sağlık ocakları, ana-çocuk sağlığı merkezleri, çocuk ve yaşlı bakımevleri gibi halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar
  • Besin sanayi
  • Araştırma kurumları
  • Eğitim kurumları
  • Spor merkezleri

 

AKADEMİK PERSONEL

DÖKÜMAN ARŞİVİ

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ