FAKÜLTEMİZİN FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ’NÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE;

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ’NÜ TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE;

 

·      Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz; isteğe bağlı ya da zorunlu olarak yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına dahil olmamaktadırlar.

 

·      Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz; II. Sınıf ve III. Sınıf belirli dersleri başarılı bir şekilde geçtikleri takdirde sağlık hizmetleri veren kurumlarda klinik stajlarını yapmak zorundadırlar. Bahsedilen klinik uygulama staj yerleri öğrenciler tarafından belirlenir ve öğrencinin isteğine bağlı olarak şehir dışında da yürütülebilir.  Bu stajlar en az 15 iş günü olmalıdır.  Bu stajlarda öğrencilere herhangi bir ücret ödenmemektedir.

 

·      Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimizin; temel tıp bilimleri derslerinde veya klinik uygulama stajlarında mutlaka beyaz önlük giyme zorunluluğu bulunmaktadır.

 

·      Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimizden, sınav veya öğretim hizmetleri karşılığında herhangi bir öğretim gideri talep edilmemektedir.

 

·      Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz fizyoterapi ve rehabilitasyon programı dahilinde dersleri dört (4) eğitim-öğretim yılı sürmektedir. Bu süreçte temel tıp bilimleri ve klinik-uygulamalı bilimler ile ilgili dersleri yer almaktadır.

 

·      Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, üniversitemizin Doğu Yerleşkesinde, Sağlık Bilimleri Fakültesi içinde yer almaktadır.

 

·      Bölümümüzü tercih eden öğrencilerimiz, Süleyman Demirel Üniversitesi- Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nca yürütülen kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme, yemek bursu, Başbakanlık Bursu gibi imkanlardan belirli koşulları sağladıkları takdirde yararlanabilmektedir. 

 

 

 

 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanlığı

Yayın Tarihi: 20/07/2022
Okunma Sayısı: 945