23 Eylül 2017 Cumartesi

Meslek Hakında

306 defa okundu

Yaşam boyu toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla, uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, evrensel düşünce ve değerlere sahip, ülke ve dünya kültürüne saygılı diyetisyen yetiştirmek; bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunmaktır.

Meslek ve Çalışma Alanları

Diyetisyen, beslenme ve diyetetik eğitim-öğretim programını başarıyla tamamlayıp, “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” alarak bu mesleği yapmaya ve uygulamaya hak kazanan sağlık profesyonelidir.

Diyetisyenler;

Tedavi kurumlarında (özel ve kamuya bağlı hastaneler, poliklinikler, sağlık merkezleri, renal bakım üniteleri, diyabet eğitim merkezleri, enteral-parenteral beslenme, diyaliz üniteleri, vb.)

Toplu beslenme sistemlerinde (kreşler, okullar, yemek fabrikaları, otel yiyecek ve içecek bölümleri,  toplu beslenme yapılan tüm özel ve kamu kuruluşları, vb.)

Halk sağlığı hizmeti verilen kurumlar (Ana-çocuk sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, spor okulları, zayıflama merkezleri vb.)

Özel diyet polikliniklerinde,

Gıda Sektöründe

Eğitim ve araştırma kurumlarında araştırmacı, eğitici, tedavi ve rehabilite edici olarak hizmet vermektedirler.

AKADEMİK PERSONEL

DÖKÜMAN ARŞİVİ

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ